Vereniging Muziekplein Ede is met ingang van het cursusjaar 2024/2025 op zoek naar een docent Algemeen Muzikale Vorming (AMV). Het betreft een freelance functie als lid van Vereniging Muziekplein Ede, om les te geven op de leslocatie in Cultura Ede.

Muziekplein heeft in Bennekom een goedlopende AMV-praktijk. Vanuit Ede is er vraag naar een AMV-docent die in Cultura les kan geven.

De AMV-opleiding in Bennekom is twee jaar (sommige kinderen stappen na een jaar al over op instrumentaal onderwijs) en omvat: blokfluit, ritmespel, dans en bewegingsexpressie, zang en eenvoudige compositie.

Een cursusjaar bestaat uit 35 lessen van 45 minuten waarvan ongeveer de helft van de tijd voor blokfluit. Na verloop van tijd wordt het blokfluitspel meer geïntegreerd in de andere lesonderdelen, de kinderen maken bijvoorbeeld ritmebegeleidingen of een dans bij de melodieën die ze spelen. 

Functie-eisen
Het Muziekplein zoekt iemand die kinderen de basis van muziek bij kan brengen en tegelijkertijd het plezier in muziek vasthoudt en ontwikkelt. Wij vragen iemand met een 

 • conservatoriumdiploma AMV of schoolmuziek 
 • post-HBO Muziekeducatie 
 • Kodály Muziekeducatie
 • Orff Schulwerk Muziekeducatie*
 • Dalcroze Muziekeducatie*

* Deze opleidingen worden niet in Nederland gegeven, maar vormen een goede basis voor AMV-lessen.Een AMV-docent die in Ede aan de slag wil, kan de praktijk naar eigen idee inrichten, de leden van Muziekplein zijn ZZP-ers. Via de website van het Muziekplein kunnen belangstellenden in contact komen met de docent. Om een praktijk op te zetten is het ook noodzakelijk zelf PR te doen. Woensdags zijn veel lesruimtes bezet, maar op alle andere naschoolse tijden is er waarschijnlijk lesruimte beschikbaar. 
Voor meer informatie kan je contact opnemen met 

Vereniging Muziekplein biedt:

 • Lidmaatschap binnen een mooie docentenvereniging met ruim 30 docenten,
 • Gebruikmaking van de faciliteiten die Cultura Ede de vereniging biedt,
 • Zelfstandigheid: als zelfstandig ondernemer beheer je je eigen praktijk en boekhouding,
 • Een eigen infopagina op de website van Muziekplein Ede,
 • Je wordt meegenomen in de publiciteit voor Muziekplein Ede,
 • Voorspeelmogelijkheden voor je leerlingen,
 • Deelname aan Open Dagen,
 • Persoonlijk contact met bestuur en collega’s.

Muziekplein Ede houdt van een persoonlijke benadering. Als je voldoet aan het profiel kun je je bij ons aanmelden. Na aanmelding nodigen we je uit voor een intakegesprek en bespreken we met jou de mogelijkheden.

Heb je interesse? Stuur dan een e-mail met daarin jouw

 • motivatie
 • contactgegevens
 • Curriculum Vitae – met beschrijving van leservaring
 • kopie conservatoriumdiploma(’s)

E-mailadres: secretaris@muziekplein-ede.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *