Ik ben Dimos Palamidas, een Griekse saxofonist en componist. Ik studeerde aan de Afdeling Muziekwetenschap en Kunst van de Universiteit van Macedonië (Griekenland), waar ik saxofoon leerde onder Professor Athanasios Zervas. Mijn saxofoondiploma behaalde ik in Volos. Mijn Master of Music in saxofoonuitvoering is van het HKU Conservatorium (Utrecht), onder leiding van Professor Johan van der Linden, met een minor in compositie.

Ik ben een actief lid van Tango Ensemble Sexteto Recuerdo, Kypseli Quintet, DEDEO saxofoonkwartet en lid van de Griekse Saxofonisten Vereniging. We organiseren evenementen, waaronder het jaarlijkse internationale saxofoonfestival in Griekenland.

Mijn professionele activiteiten omvatten soloperformances, optredens met ensembles, componeren, saxofoonles geven in Nederland en Griekenland en artistiek advies verlenen.

Ik verken diverse muziekgenres, van klassiek tot eigentijds, en omarm improvisatie en interdisciplinaire concepten. Ik heb masterclasses gevolgd bij Claude Delangle, Nicolas Prost, Arno Bornkamp, Jean-Marie Londeix, Nikita Zimin, Theodoros Kerkezos, Georges Porte, John Sampen en anderen.

Met mijn solide klassieke achtergrond en begrip van verschillende stijlen, pas ik mijn aanpak aan de interesses en doelen van elke student aan. Deze aanpassingsmogelijkheid, in combinatie met een leuke en boeiende leerervaring, stelt mijn studenten in staat om hun muzikale potentieel te verkennen terwijl ze genieten van het leerproces!

Mijn saxofoonlesmethode combineert mijn klassieke basis met een adaptieve aanpak voor elke student. Met begrip voor diverse stijlen bied ik een individuele benadering voor hun muzikale reis. Wat mijn benadering verder verrijkt, is mijn ervaring met en inspiratie van enkele van de beste docenten in de saxofoonwereld. Ik heb het voorrecht gehad om te leren van gerenommeerde saxofonisten en de inzichten en technieken die ik van deze meesters heb geleerd, hebben mijn begrip van het instrument en de kunst van lesgeven verrijkt.

Bovendien bouwt mijn lesmethode voort op een solide basis: het creëren van een plezierige ervaring vanaf het begin. Ik geloof sterk in het hebben van plezier en genieten tijdens het leerproces. Soms zal ik aanbevelen om met sommige studenten als groep te werken, om iedereen de ervaring en vaardigheden te geven van het werken met anderen in een ensemble, dat is altijd een leuke mogelijkheid! Deze vreugdevolle benadering vormt het hart van mijn lesmethode en draagt bij aan een motiverende en lonende reis in de wereld van de muziek. Samen werken we aan het opbouwen van sterke fundamenten, terwijl we ook ruimte laten voor creativiteit en expressie!

Contactgegevens
Telefoon: 0625372081 & +306978196151 (whatsapp)
E-mail: dimospal95@gmail.com
Website: dimospalsax.eu

Informatie over saxofoonlessen bij Muziekplein Ede