Francesco Vulcano (Terravecchia, 1973) begon zijn vioollessen aan het conservatorium van Cosenza (Italië) bij Ezio Lappano. Na verdere studie in Rome, Bologna en Bari behaalde hij in 1998 aan het Conservatorium van Avellino zijn solistendiploma bij Carmelo Andriani. Voordat hij in 1999 naar Nederland kwam heeft hij lessen bij Felix Ayo gevolgd. Eenmaal in Nederland studeerde hij bij Chris Duindam in Tilburg, aan het Utrechts Conservatorium en bij Jeroen de Groot en Joan Berkhemer.

Francesco heeft met gerenommeerde musici samen gespeeld, zoals bv. Peter Maag en Leonardo Quadrini, en was in 1997 tweede prijswinnaar bij International Competition “Citta di Barletta”. Daarnaast speelt hij kamermuziek in diverse samenstellingen en in verschillende orkesten in Italië, Spanje en in Nederland.

Als viool- en ensembledocent heeft hij kamermuziek en ook orkestlessen gegeven in de “Campamento musical” in Urueña, Spanje. Naast het lesgeven op verschillende muziekscholen in Nederland, was hij tot voor kort werkzaam bij “De Muzerije” in ’s-Hertogenbosch.

Het is zijn doel om spelenderwijs het talent, dat in elke leerling zit, naar boven te halen.

Contact:
E-mail: violinox@gmail.com
Tel.:  06-20 24 25 32

Informatie Vioollessen