De contrabas is een van de meest veelzijdige instrumenten die er zijn. Het instrument wordt namelijk in veel verschillende muziekstijlen gebruikt. Hij is onmisbaar in het klassieke orkest en in de jazz, maar je vindt de contrabas ook in de blues, bluegrass, rock, pop, tango en in folk/wereldmuziek.

De contrabas is het ideale instrument om mee samen te spelen. Samen gaan we dan ook (als je die nog niet hebt) meteen op zoek naar een muziekgroep, ensemble of orkest om bij aan te sluiten.

In de lessen richten we ons dan op de vaardigheden die je nodig hebt om in de muzikale groep mee te kunnen doen. Verder leer je de techniek van het contrabas spelen, met en/of zonder strijkstok, en, indien gewenst, solo stukken.

Ik kan je helpen met het vinden van een passend huur- of koop instrument. Ook zijn er op de muziekschool eventueel een aantal bassen om in de les mee te spelen.

Contrabas spelen is tegenwoordig voor alle leeftijden, al vanaf 6 jaar en ouder kan je ermee beginnen. Je bent van harte welkom voor een vrijblijvende proefles bij contrabasdocent Reinout Hekel.
Reinout is klassiek opgeleid, klik op de link voor meer informatie.

Mijn achtergrond
Als kind heb ik eerst viool gespeeld en later piano, maar toen ik de contrabas vond, wist ik: ‘dit is het!’
 
Ik heb een bachelor klassiek contrabas behaald aan het conservatorium van Utrecht. Hier heb ik ook bijvakken in jazz contrabas, jazz piano en jazz/blues theorie gevolgd.
Daarna heb ik in Keulen een klassieke master Solo/kamermuziek behaald. Tijdens deze studie heb ik bij meerdere orkesten de orkestacademie doorlopen.
 
In 2022/2023 heb ik als assistent-aanvoerder contrabas bij een groot, Duits symfonieorkest gespeeld: Neue Philharmonie Westfalen.
Naast het lesgeven speel ik regelmatig bij het Residentie Orkest in Den Haag en het Noord Nederlands Orkest in Groningen
 
Contact
Telefoon: 06-25242520
E-mail: reinout.hekel@gmail.com

Vlog Contrabasles Reinout  

Informatie over contrabasles bij Muziekplein Ede