Saskia Beverloo geeft
Muziek op schoot voor kinderen van 0-4 jaar met een (groot)ouder
Spelen met muziek voor 4-6 jarigen
AMV-muziekavontuur voor 7-10 jarigen.
Na het afronden van haar pedagogische opleiding heeft zij zich toegelegd op muziekonderwijs aan jonge kinderen. In 1996 haalde zij haar Muziek-op-Schootdocentendiploma.
In 2003 kwam zij in de VS van Amerika in aanraking met Orff Music Education. Deze benadering sprak haar zo aan dat ze in de daaropvolgende jaren zomercursussen volgde en in 2012 haar Orff Schulwerk teacher certification behaalde.
In 1996 is Muziekcentrum Harlekijntje opgericht, inmiddels is het een Muziekcentrum van drie docenten.
Saskia schijft regelmatig zelf liedjes en ontwikkelt ideeën voor muzikale activiteiten.
In 2013 won ze de Annie Langelaarprijs met de inzending De Vierjaargetijdenboom.
In juni 2017 verscheen bij SWP uitgevers het liedjes-prentenboek en cd ‘Voor alles een liedje’ met liedjes en spel van haar en collega Tineke Vlaming.

Elk jaar schrijft ze een musical waarin de naschoolse leerlingen aan het eind van het schooljaar optreden.
Naast de activiteiten voor muziekcentrum Harlekijntje is Saskia ook op landelijk niveau actief. Zij is medewerker van de Pyramide een vakblad voor muziekonderwijs voor 0-12 jarigen. Voor het kinderopvang vakblad KIDDO schrijft zij muziekrubriek Minimuze.
In 2003/2004 woonde Saskia in Utah, Verenigde Staten van Amerika.
Zij heeft daar muziekles gegeven aan ouders met peuters, op een basisschool en in kinderdagverblijven.
In 2016 gaf zij de ‘movement’ lessen van de Orff level I opleiding aan Utah State University. In de zomer van 2018 geeft ze wederom ‘movement’ in de Orff opleiding én ze geeft movement in een muziek-zomerkamp voor kinderen, beide in Logan, Utah.
Saskia werkt in haar lessen voor 4-10 jarigen volgens Orff muziekeducatie. In de Orff benadering maken de kinderen zelf, onder de leiding van de docent, composities bij liedjes en spreekteksten. Van imitatie komen zij tot creatie. Dit doen ze met (ritme) instrumenten, dans, beweging en body percussion.

Saskia geeft AMV op maandagmiddag in Bennekom (donderdag Ede vervalt) en Spelen-met-Muziek op maandagmiddag in Bennekom (donderdag Ede vervalt)

Website: www.harlekijntje.nl en www.vooralleseenliedje.nl
E-mail: saskia@harlekijntje.nl
Tel.: 06 47 64 19 52

Lessen bij Muziekplein:
Muziek op schoot (0-4 jaar)
Spelen met muziek (4-6 jaar)
AMV (6-10 jaar)