Blokfluit voor kinderen en volwassenen

Word super goed op je instrument.
Ben je klaar met de traditionele muzieklessen?

Eric is een unieke blokfluitpedagoog.
Hij heeft 40 jaar ervaring gecombineerd met de nieuwste kennis en inzichten in High-End lesprogramma voor kinderen & volwassenen.
Door de combinatie van zijn vakmanschap als musicus, zijn passie voor de natuur en wijsbegeerte, leerde hij honderden musici blokfluitspelen, hun spel verfijnen, in verbinding komen met hun muzikaliteit, hun eigen geluid creëren en muziek maken vanuit hun gevoel.

 Lees meer op zijn website www.ericfennis.nl


Gratis E-book ‘Studeren zonder frustreren’

Hoe je van oefenen een dagelijks feest maakt.

Ik legt je stap voor stap uit hoe je een hoog rendement kunt halen uit het oefenen.
Met duidelijke achtergrondinformatie, voorbeelden, tips en opdrachten.
Het enige dat je hoeft te doen is de 7 stappen te volgen.

Wil jij vooruitgang ervaren en niet meer vastlopen tijdens het oefenen.

Download het gratis E-book Studeren zonder frustreren


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RBM Tips & Inspiratie: Sleutel

Fantastisch! Alwéér een blokfluitist, Lucie Horsch, die de Nederlandse muziekprijs heeft gekregen en dat is terecht, met haar opwindende, kleurrijke spel. Het is opvallend dat het weer iemand is uit de Amsterdamse school.

Hoe kan het ook anders met wijlen Frans Brüggen, Walter van Hauwe en Kees Boeke, Amsterdam Loekie Stardust Quartet, Erik Bosgraaf en vele anderen, die onmogelijkheden op het instrument ombogen tot mogelijkheden. Innovatief en creatief zijn. Álles is geoorloofd, als het de muziek maar dient.

Het is als blokfluitist nodig om een vrije geest te hebben, die het beste tot zijn recht komt in de periferie van de muziekwereld. Niet gehinderd te zijn door een eeuwenlange cultuur van conventies, die als een wurgkoord om je nek zit, zoals je vaak ziet bij violisten en pianisten. Dat zijn belangrijke zaken die ik heb meegekregen toen ik studeerde bij Walter van Hauwe en die tot op de dag van vandaag voor mij actueel zijn.

Blokfluiten dwingen je om als speler vindingrijk te zijn om oplossingen te vinden voor een muzikaal vraagstuk. Je komt er niet mee weg door gewoon maar wat te doen.    Het spelen op blokfluiten vraagt om een bepaalt muzikaal bewustzijn.

Afgelopen jaren heb ik gigantisch geïnvesteerd in tijd en geld door naar heel verschillende leermeesters te gaan met expertises op heel diverse terreinen. Van hen heb ik geleerd om dieper te gaan dan diep.

Dat heeft er dan ook voor gezorgd dat ik een soort van muzikaal DNA heb ontwikkeld, dat ik ervaar als de sleutel om tot creatief, innovatief blokfluitspel te komen.

Je zou het kunnen zien als een stappenplan dat jou van begin tot het eind door het muzikale proces kan loodsen. Waarin hoofd en hart samengaan, waardoor je spel transformeert tot een beleving die zich uitdrukt via je instrument. Échte muziek.

Afgelopen periode heb ik deze sleutel losgelaten op een paar van mijn cursisten tijdens lessen en VIPdagen. Ik dacht wat gebéurt hier? Hun spel veranderde per direct. Een ware metamorfose vond plaats in de muziek.

Techniek oefenen komt in een ander daglicht te staan. Schoonheid, kracht, zekerheid, een duidelijk verhaal, dat alles bloeit spontaan op. Dan merk je ineens hoe toegankelijk ware muziek is als je maar de juiste sleutel hebt.

Wat ik nu zo bijzonder vindt, is dat dit stappenplan werkt op alle niveaus, als je maar nieuwsgierig en onderzoekend van geest durft te zijn. Niet gelijk opgeven bij het eerste zuchtje tegenwind. Met één been in het onbekende durven te staan. Dat veld van onbeperkte potentie. Dat veld ís er dus gewoon en staat op jou te wachten om te worden geopend.
Maar dan moet je wel de juiste sleutel hébben!

Eric

 

Neem jij je muziek serieus? Ja/nee
Wil jij blokfluit kunnen spelen met gevoel en weten hoe je dat kunt bereiken? Ja/nee
Wil je daarop gecoacht worden? Ja/nee

Als je 3x ja hebt ingevuld vraag dan een gratis oriëntatiegesprek aan. In het gesprek kijken we samen wat ik voor je kan betekenen.
Ja, ik meld me aan voor een gratis oriëntatiegesprek.

Meer informatie kun je vinden op mijn website.

Ga naar www.ericfennis.nl of google op RifleBirdMusic.

Als je mensen weet voor wie deze mail interessant is. Stuur die gerust door.