De hobo is een houten blaasinstrument met zilveren kleppen en wordt aangeblazen door een dubbelriet. Het is een instrument met een heel mooie, heldere klank. Daardoor is het één van de belangrijkste instrumenten van een orkest. Zijn betoverende klank heeft vele componisten geïnspireerd.

Samenspelen is één van de leukste dingen van muziek maken. Een hobo is daar heel geschikt voor. De hobo wordt niet alleen gebruikt in de klassieke muziek, maar ook in de popmuziek, jazz, in heel veel verschillende orkesten kom je de hobo tegen. Dat komt omdat de hobo door zijn speciale geluid overal bijpast.

Het is belangrijk dat je vingers bij alle kleppen kunnen komen, daarom kan je hobo leren spelen vanaf 7 à 8 jaar. Het is niet moeilijker, zwaarder of veel duurder dan andere instrumenten. Het is anders, maar dat maakt het bijzonder!

Natuurlijk hoort dagelijks oefenen bij het leren bespelen van een instrument. Afhankelijk van leeftijd en niveau is dit zo’n 20 tot 40 minuten per dag. Het werkt goed als je dit op een vast tijdstip op de dag doet. Ouders kunnen daarbij een grote hulp zijn.

Als je wilt weten hoe de hobo klinkt en eruit ziet, kan je kijken naar dit filmpje :
http://www.schooltv.nl/video/hobo-een-houten-blaasinstrument/

Een instrument kun je kopen, huren of een huurkoopcontract afsluiten. In het begin is huren/huurkoop de beste optie. De lessen worden gegeven op woensdagmiddag door docente Yvonne de Winter. Het is altijd mogelijk om vrijblijvend langs te komen voor een proefles.