Nieuw! Je kunt bij Muziekplein Ede nu ook terecht voor lessen percussie! De docenten bieden een gevarieerd aanbod. Kun je niet vinden waar je naar op zoek bent? Neem dan contact op met een van hen.

 

Docent percussie bij Muziekplein Ede is: Christine Schukking

World Percussion Kids – 6 tot 12 jaar – start 15 maart 2018
In groepsverband leren we op verschillende percussie instrumenten spelen.
We leren de basisslagen als bas, open toon en slap op een conga drum, en maken kennis met een scala aan prachtige klankmogelijkheden welke het percussie instrumentarium rijk is. In de lessen staat het samenspel voorop. In eenvoudige lied structuren leren we ritmes uit Caribische en West Afrikaanse trommelculturen toe te passen. Om de ritmes aan te leren worden woordritmes gebruikt. De kinderen zijn hierdoor in staat deze makkelijker te kunnen onthouden om thuis te kunnen oefenen. Verschillende maatsoorten, stops, breaks en vele andere muzikale basisbegrippen worden spelenderwijs aangeleerd. En… het is leuk om te doen!
De groepjes bestaan uit maximaal 10 kinderen. Instrumenten die aan bod komen zijn: conga, cajon, maracas, tamboerijn, triangel en claves.
Waar: Cultura Ede, Molenstraat 45
Duur lessen: wekelijks 60 minuten
Kosten: € 90 voor 10 lessen
Opgeven bij docent: Christine Schukking

Groepslessen West Afrikaanse Percussie voor Volwassenen en kinderen.
Djembé & Dun duns behoren tot de slagwerk instrumenten. Er worden traditionele ritmes gespeeld met de handen en met stokken. Eerst worden er basistonen aangeleerd als bastoon, open toon en slap om vervolgens ritmes te gaan spelen waar deze tonen in verwerkt worden.
De Djembe is een perfect instrument voor groepslessen (vanaf 5 personen) en werkt groepsversterkend en aardend. Ritme is de basis voor elk instrument en je zult ervaren dat samen trommelen je naar je centrum brengt.
Opgeven bij docent: Christine Schukking